14. elokuuta 2016

Graniittisukat

Kun sain mieheltä joululahjaksi Uncommon Threadsin Tough Sock sukkalankaa, tiesin heti, että haluan tehdä siitä itselleni jotkut upeat sukat. Tämä lanka kun on jo itsessään niin upeaa. Aika monta kuukautta lanka saikin odotella oikeaa inspiraatiota ja mallia, mutta viimein päädyin Charlotta toinen sukkamalliin. Nämä yhden silmukan palmikot ovat minusta niin kauniita ja mukavia neuloa. Jotenkin makuni sukissa on hyvin valikoiva, lähes kaikki mallit ovat ihan kivoja, mutta todella harvat sellasisia vau, tämä pitää neuloa heti. Tämä malli oli sellainen. Ei siis ihme, että nämä olivat jo toiset Charlottani. Ensimmäiset Charlotat löytyvät täältä.

Sukkien valmistuttua tiesin heti, missä ne haluan kuvata. Jyväskylässä Harjun portaat ovat kesäisin aina todella upean näköiset, kun kivireunukset kuorrutetaan kukilla. Tummanharmaat sukat sopivat hyvin tähän kiviseen maisemaan. Kuvaaminen vain viivästyi ja viivästyi, kun aina satoi tai maa oli märkä. Tänään viimein päästiin kuvaamaan, tosin ensimmäisellä yrityksellä kamerasta loppui akku ennen kuin yhtään kuvaa oli ehditty ottaa... Mies sitten tsemppasi, että totta kai menemme myöhemmin uudestaan.

Malli oli muuten kaikinpuolin kiva, mutta ensimmäisten sukkien perusteella sen olevan minun löysälle käsialalleni aivan liian väljä. Tällä kertaa pienensin mallia muistaakseni ainakin kymmenellä silmukalla. Lopputulos oli vallan kaunis!


Lanka: The Uncommon Thread - Tough Sock
Puikot: 2 mm